A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради

Засідання колегії Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації на базі опорного закладу "Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №1"

Дата: 25.04.2018 07:33
Кількість переглядів: 136

     

     

     24 квітня 2018 року на базі опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1» відбулось засідання колегії Департаменту світи і науки  Полтавської облдержадміністрації «Про стратегію нового освітнього простору загальної середньої освіти Полтавської області на 2017-2020 роки в частині створення опорних шкіл та її реалізацію у Зіньківському районі» за участю директора Департаменту  освіти і науки облдержадміністрації О.В. Харченко, голови Полтавського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Г.І. Шумейка,  голови  Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації В.С.Голуба, ректора Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка М.І.Степаненка, голови Зіньківської районної ради С.В.Нерозі, виконувача обов’язків голови Зіньківської райдержадміністрації А.В.Водолаги, депутата Полтавської обласної ради, члена комісії з питань освіти, науки, культури О.О.Путрі, начальника відділу освіти Зіньківської райдержадміністрації Ю.П.Дахна, працівників Департаменту освіти і науки облдержадміністраціїї  та керівників закладів освіти районів області.

     Розпочала засідання директор Департаменту освіти і науки О.В.Харченко, яка звернула увагу присутніх на Стратегію створення нового освітнього простору загальної середньої освіти Полтавської області на 2017-2020 роки в частині створення опорних шкіл та її реалізацію у Зіньківському районі.

      С.В.Нерозя, голова Зіньківської районної ради, привітав учасників колегії та побажав плідної роботи, наголосив на тому, що успіх у створенні опорних закладів можливий лише за тісної співпраці усіх гілок влади і підтримки органів місцевого самоврядування.

     Про стратегію нового освітнього простору  загальної середньої освіти Полтавської області  на 2017-2020 роки в частині створення опорних  шкіл та їх діяльність  на прикладі Зіньківського району  проінформували начальник відділу  загальної середньої, дошкільної, спеціальної та інклюзивної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації А.В.Кушпіль та начальник відділу освіти Зіньківської райдержадміністрації Ю.П.Дахно. Доповідаючі акцентували увагу на реалізацію стратегії створення нового освітнього середовища загальної середньої освіти Полтавської області, виконання програми  «Національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017 - 2020 роки», Концепцію реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа" на період до 2029 року.

     Досвідом своєї роботи, у частині створення опорних шкіл, поділилася Л.С.Сідак, директор опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1».

     Т.І.Закапко, заступник начальника управління – начальник відділу професійної (професійно-технічної) освіти,  організаційної роботи та документообігу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, наголосила на схваленні Стратегії створення нового освітнього простору професійної (професійно-технічної) освіти Полтавської області на 2017-2020 роки

     На питанні формування  регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та молодших спеціалістів у закладах професійної професійно-технічної) світи на 2018-2019 н.р. зупинилася В.І.Франчук, головний спеціаліст відділу професійної (професійно-технічної) освіти, організаційної роботи та документообігу управління позашкільної,  професійної (професійно-технічної), вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Одним із головних напрямків роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти області є забезпечення збалансованості попиту та пропозицій регіонального ринку праці, якісних і кількісних показників підготовки фахівців та робітничих кадрів.

     Стосовно питання проведення ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» І.В. Дика, методист ПОІППО ім.М.В.Остроградського повідомила, що значно скоротилася кількість матеріалів на паперових носіях, вони розміщені в мережі Інтернет у загальному доступі. Цього року не було конкурсного випробування щодо презентації власного сайту (блогу), але більшість конкурсантів їх мали. 

     О.А. Ухань, начальник відділу позашкільної освіти,  виховної роботи, координації роботи закладів  вищої освіти, науки та інноваційної діяльності Департаменту освіти і науки донесла до присутніх стан виконання закладами  освіти заходів Програми правової освіти населення області на 2016-2020 роки щодо правової обізнаності учнівської молоді, педагогічних працівників, батьківської громадськості і профілактики підліткової злочинності. Програму розроблено з метою «створення належних умов для підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення області, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, знання своїх прав та свобод і механізмів їх захисту». Досягти вказаної мети можливо шляхом реалізації  таких заходів, як «підвищення рівня правової освіти населення, насамперед учнівської та студентської молоді, викладачів правових дисциплін, громадян».

     Про виконання рішення колегії від 28.04.2018 пр. № 1/2 «Про стан реалізації Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Полтавській області на 2016 – 2020 роки у 2016 році на прикладі  Кременчуцького району та Пирятинської об’єднаної територіальної громади» інформувала І.А. Сіріченко, головний  спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи, координації роботи закладів вищої освіти, науки та інноваційної діяльності Департаменту освіти і науки.   

     В.Г.Бедніна, директор Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Полтавської обласної ради,  запропонувала зняти з контролю рішення  колегії від 23.06.2016 пр.  № 2/9 «Про схвалення навчально-методичного  посібника «Екологічна абетка».

     С.М.Михайлик, виконуюча обов’язки директора комунальної установи «Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів», внесла пропозицію продовжити контроль за виконанням пункту 2 рішення колегії від  28.04.2017 пр. № 1/6 «Про відповідальність керівників навчальних закладів обласного підпорядкування та керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів за цільове та ефективне використання бюджетних коштів у 2013 році».

     Згодом відбулася екскурсія опорним закладом, у ході якої присутні ознайомилися з навчальними кабінетами, оснащеними сучасними меблями, цифровими лабораторіями, з роботою шкільного лісництва, спортивним містечком, майданчиком зі штучним покриттям, смугою перешкод, із програмним забезпеченням "Енштейн" та щойно розпочатим проектом "Клас під відкритим небом". 

          За підсумками розгляду питань колегії Департаменту  освіти і науки облдержадміністрації прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень