A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради

ПРОВЕДЕНА НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ РАЙОНУ

Дата: 26.02.2021 14:06
Кількість переглядів: 201

Відбулася чергова нарада керівників закладів освіти району

     26 лютого 2021 року, з дотриманням карантинних вимог, відбулася нарада за участю представників відділу освіти та молоді і керівників закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти району.

     Про проходження реєстрації на ЗНО-2021 доповів учасникам наради головний спеціаліст відділу В.Д.Бузовський, який зосередив увагу на нормативно-правовому забезпеченні та особливостях ЗНО-2021.

   Головний спеціаліст відділу Л.С.Сідак ознайомила з новим Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти, що затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 №2205, який вступив у дію з 01 січня 2021 року. Зокрема, у новому документі містяться санітарно-гігієнічні норми, як облаштовувати територію школи, її будівлі та навчальні приміщення, зокрема, спортивні майданчики, фізкультурно-спортивні приміщення, кабінети інформатики, санітарні вузли, приміщення допоміжного та підсобного призначення,  тощо. Новий Санітарний регламент враховує кілька дуже важливих аспектів. Це, зокрема, інтереси дітей з особливими освітніми потребами, розвиток технічних засобів навчання і правила їхнього використання під час освітнього процесу та приділяє багато уваги шкільному раціону учнів.

   Про мовне законодавство в закладах освіти говорила директор ЦПРПП С.М.Козаченко, яка наголосила на неухильному дотриманні Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" всіма працівниками закладів освіти.

     З керівниками закладів дошкільної освіти обговорено впровадження Базового компонента дошкільної освіти (Державного стандарту дошкільної освіти): чим оновлений та відрізняється від попереднього? На що можуть розраховувати діти й батьки і що змінюється для вихователів садочків? Поставлено завдання опрацювати у педагогічних колективах та забезпечити його впровадження у закладі.

     Консультант ЦПРПП Р.М.Попович у своєму виступі "Профілактика суїцидальних проявів серед неповнолітніх та попередження їх залучення до небезпечних квестів" зосередив увагу керівників закладів освіти тримати на постійному контролі дане питання та провести інформаційно-роз'яснювальну роботу серед дітей та підлітків.

     Також були розглянуті питання Державного стандарту базової середньої освіти; дотримання теплового режиму і використання енергоносіїв у закладах освіти району; безпеки під час танення льодового і снігового покрову;  атестації педагогічних працівників у 2020-2021 навчальному році

     За  підсумками наради  прийнято протокольні доручення .

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень