A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради

Зіньківщина проводила змагання обласної Гімназіади школярів з лижних перегонів

Дата: 17.02.2022 10:48
Кількість переглядів: 62

    Як і в попередні роки, Зіньківщина приймала змагання обласної Гімназіади школярів з лижних перегонів.

     16 лютого кращі юні лижники області прибули до міста Зінькова. Окрім господарів, мали представництво Веприцький опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Миргородського району та опорний заклад «Нехворощанський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» Полтавського району.

     Змагання проходили у чудовій спортивній атмосфері, на відмінно підготовленій лижній трасі  та за гарних погодних умов. 

    Урочиста церемонія відкриття змагань проходила у спортивній залі Опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1».

     Значущими ці змагання стали, так як проводились у День Єднання, який відзначався вперше, як державне свято. Для учасників і глядачів змагань звучав гімн України, проводилось вшанування Державної символіки.

     Змагання проходили за програмою Гімназіади Полтавщини з лижних перегонів 2021-2022 навчального року. Дистанції долали понад 30 юних спортсменів, в садку поблизу села Бобрівник.

     Для дівчат протяжність траси становила 2 кілометри, а для юнаків – 3.

     Першими на дистанцію вийшли дівчатка молодшої вікової групи, де за явної переваги першою подолала дистанцію Яненко Аліна, учениця Опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1», випередивши найближчу суперницю на 3 хвилини 20 секунд. Другою була учениця цього ж закладу Дзюба Вікторія, а третє місце виборола учениця Веприцького закладу освіти.

     Серед дівчат старшої вікової групи кращими були Ніценко Ольга і Пугач Анжела, учні Зіньківського опорного закладу освіти. Третьою фінішну лінію перетнула учениця Веприцького закладу.

     Кращими були і юнаки Опорного закладу «Зіньківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1».

     На п'ядесталі пошани були юнаки молодшої групи, тільки Зіньківського Опорного закладу «ЗСШ №1». А з кращим результатом фінішував Удовиченко Артем.     

     На дистанції, для юнаків старшої вікової групи, не було рівних Дубовику Дмитру, який випередив спортсмена Веприцького закладу освіти на 1 хвилину і 27 секунд. Третім подолав дистанцію Рибальченко Дмитро, учень Зіньківського закладу освіти.

     У командному заліку на найвищу сходинку п’єдесталу піднялась команда  спортсменів Опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1», другими стали спортсмени Веприцького закладу освіти, на третій сходинці розмістились учні Нехворощанського закладу освіти.

     Переможці та призери змагань нагороджені грамотами Полтавського обласного відділення Комітету з фізичного виховання і спорту. Кращим спортсменам вручено медалі та цінні подарунки.

     Командам, що посіли перше, друге та третє місце, вручено грамоти та кубки.

    Будемо сподіватись, що і надалі юні лижники радуватимуть нас своїми досягненнями, а кількість команд-учасників зростатиме.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень