A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради

Шкільна реформа: де і як навчатимуться діти Зіньківської громади?

Дата: 20.04.2021 11:38
Кількість переглядів: 172

     16 квітня працівники відділу освіти та молоді взяли участь у розширеній апаратній нараді при міському голові.

   Відповідно до нового закону України «Про повну загальну середню освіту» (2020, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/463-20#Text), заклади загальної середньої освіти (школи) найближчим часом повинні бути реорганізовані: мають залишитися тільки ліцеї (профільна старша школа (10-12 класи)), гімназії (базова освіта (1-9 класи)) та початкові школи (1-4 класи). Утворення на базі колишніх закладів одного з цих трьох відбувається залежно від кількості учнів. Саме з метою вивчення цього питання в залі засідань міської ради зібралися старости сіл та керівники шкіл.

     Начальник відділу С.В.Чикало презентувала глибокий аналіз стану мережі закладів загальної середньої освіти Зіньківської міської ради: за кількістю учнів і працівників, кількістю повних (від 5 учнів) класів, витратами на утримання кожного учня, перспективою спадання чи зростання кількості учнів на наступні 5 років. Директори шкіл та старости обговорили різноманітні нюанси майбутньої реорганізації стосовно кожного закладу, звернули увагу на труднощі, із якими доведеться зіткнутися в цьому процесі.

     Реорганізація закладів освіти Зіньківської міської ради призведе до незначної оптимізації мережі шкіл: Зіньківська філія Опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1», яка зараз має статус початкової школи, буде ліквідована, оскільки там навчається дуже мало учнів і сам заклад знаходиться в межах міста, тож підвезення школярів не складе ніяких труднощів. Решта шкіл продовжать функціонувати зі зміненими відповідно до закону назвами та деякі – із пониженням статусу, наприклад, із І-ІІІ на І-ІІ ступені.

     Відеозвіт про нараду дивіться за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=zcT1qVCiJd8

Шкільна реформа: де і як навчатимуться діти Зіньківської громади?


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень