A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради

Завідувач сектору «Зіньківське бюро правової допомоги» Сергій Корнійко провів для трудового колективу відділу освіти та молоді інформаційну годину на тему «Правові механізми протидії домашньому насильству"

Дата: 27.02.2024 15:17
Кількість переглядів: 7

Від насильства в сім’ї можуть потерпати як дорослі так і діти. Органи управління освітою, навчальні заклади та установи системи освіти відіграють важливу роль в організації профілактичної та методичної роботи в питанні запобігання домашньому насиллю.

Тож 27 лютого завідувач сектору «Зіньківське бюро правової допомоги» Сергій Корнійко провів для трудового колективу відділу освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради інформаційну годину на тему «Правові механізми протидії домашньому насильству».

Насамперед юрист акцентував увагу на практичних порадах, які допоможуть жертві захиститися від кривдника.

Сергій Корнійко зазначив, що особі, яка постраждала від домашнього насильства в першу чергу потрібно звернутися за допомогою до поліції. Поліцію можна викликати за телефоном 102 або звернутися особисто до райвідділу та написати заяву. Працівники поліції можуть проникати до житла особи без рішення суду в невідкладних випадках, пов’язаних із припиненням акту домашнього насильства, у разі небезпеки для життя чи здоров’я постраждалої особи.

Фахівець бюро також зазначив, що щодо особи, яка вчинила насильство в сім’ї можуть бути застосовані спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству до яких належать:

1) терміновий заборонний припис стосовно кривдника;

2) обмежувальний припис стосовно кривдника;

3) взяття на профілактичний облік кривдника та проведення з ним профілактичної роботи;

4) направлення кривдника на проходження програми для кривдників.

Юрист наголосив на тому, що за вчинення домашнього насильства також передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а також поінформував про особливості практики Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду у справах щодо вчинення домашнього насилля.

По завершенню Сергій Корнійко поінформував про послуги, які громадяни можуть отримати звернувшись до Зіньківського бюро правової допомоги, а також відповів на питання, які цікавили учасників заходу.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень