A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради

23 квітня 2024 року відбувся ІІ Конкурс проєктів МАН для учнів 1-6-х класів закладів загальної середньої освіти Зіньківської міської ради «ДОСЛІД = ДОСВІД»

Дата: 24.04.2024 10:15
Кількість переглядів: 5

У конкурсі взяло участь 14 школярів 1-4 і 5-6 класів, які представляли різні заклади освіти: Зіньківський опорний ліцей № 1 та його філію «Великопавлівська гімназія»; Зіньківський опорний ліцей імені М. К. Зерова та його філії «Бобрівницька гімназія», «Проценківська гімназія», «Тарасівська гімназія», «Шенгаріївська гімназія»; Ставківський опорний НВК, КЗ Зіньківська станція юних техніків.

Юні творці й дослідники разом зі своїми наставниками провели цікаві, актуальні, а часом і несподівані досліди відповідно до цьогорічної теми конкурсу – «Домашні улюбленці». Причому такими улюбленцями для дітей Зіньківщини, як з’ясувалося, є не лише котики й собачки, але й овечки, величезні равлики та навіть різноманітні рослинки. Конкурс «ДОСЛІД=ДОСВІД» уже вдруге довів, що молодші школярі не просто здатні задумати та здійснити творчі й науково-дослідницькі проєкти, але й мають неабияку уяву, креативність; знають ази фінансової грамоти, психології, дизайну; уміють триматися перед значною аудиторією, захищати свій проєкт, вести наукову дискусію та багато чого іншого.

Усі учасники конкурсу стали переможцями ще до того, як почали захищати свої проєкти перед журі. Їхня перемога – у сміливості, стійкості, розумі, творчості, наполегливості та … любові. Любові, звичайно, до знань, до рідної школи чи гуртка (адже захищати треба було й честь свого закладу), а головне – любові до тих, про кого діти розповідали у своїх проєктах. Недаремно ж їх називаємо домашніми улюбленцями. Діти, провівши свої досліди та експерименти, довели самі собі й усім охочим їх почути, що тваринка або рослинка вдома – то перш за все любов, турбота й відповідальність. А також радість, задоволення, чудовий настрій та фізичне й психічне здоров’я.

Кожний учасник став переможцем, а кожний переможець отримав: 1) фірмовий диплом «ДОСЛІД=ДОСВІД», 2) посвідчення члена Наукового товариства учнів закладів освіти Зіньківської міської ради «Три ДО (ДОпитливість → ДОслід → ДОсвід)», 3) приз від засновників конкурсу (набір маркерів і книжку).

Другий рік проведення конкурсу «ДОСЛІД=ДОСВІД» показав, що цікавість до нього в громаді зростає, як зростає кількість учасників. Тож сподіваємося на подальший розвиток і співпрацю з різними зацікавленими інституціями.

Організаційно-методичний супровід конкурсу здійснювали: директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Козаченко й методист КЗПО «Зіньківський будинок дитячої та юнацької творчості» Олена Максакова.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень